Gustavsbergs medel, H21 (2019-03-17)
Kategori: Tävling
Karta/område: Brunn
Arrangör: Gustavsbergs OK
Land: Sverige
Distans: Medel
Sträcka: 4.76 km
Tid: 34:42
En tävling där det mesta för en gångs skull gick bra. Dock syns inte misstagen om en dock små inte så bra på GPS-spåret. Den småkuperade terrängen gjorde det snabblöpt vilket gjorde att jag kunde hålla ganska högt tempo löpmässigt, men det gjorde det också lite svårt orienteringsmässigt. Kombinationen av de två gjorde att en del mindre misstag uppstod. Det gjorde också att jag tidvis drog ner tempot när det blev lite mer svårläst.
Misstag:
4:an. läste fel på höjden i ringkanten och trodde det var kontrollpunkten och tror jag sprungit för långt söderut och vänder uppåt men inser snabbt efter 10-15m när kärret tar slut att jag måste läst fel och inser att jag var vid höjden och vänder tillbaka.
6:an Hade bestämt mig på väg ut från kontrollen att springa stigen runt men tar dålig kurs ut och känner att det skulle bli mycket extra löpväg så drar över kärret och rakt istället. Får istället dålig kurs och drar mig för mycket söderut och lyckas inte få rätt kurs sedan och springer mycket sick-sack sista biten.
7:an: Kommer långt norrut och läser slarvigt på sluttningen.
8:an: Ville inte fortsätta springa i kärret och ändå inte springa på berget så kör ett mellanting vilket var det sämsta alternativet löpmässigt. Blir osäker på höjderna på slutet så tar det försiktigt så får kontrollen bra.
10:an: Får bra riktning och känns bra men vrider söderut inne i kontrollringen när jag ser en höjd som jag tror branten ska vara vid. Tar kanske 10-15 sekunder när jag kommit över höjden innan jag inser misstaget och lyckas läsa in mig igen och ser i princip kontroll när jag börjar springa och får bekräftelse när jag ser folk springa ditåt.
12:an: Lite för mycket snett i början och tunglöpt genom kärret men lätt på vägen in. Tar ett snabbt kartstopp på höjden i ringkanten för att vara säker och ser kontrollstolpen när jag börjar springa igen.
I övrigt kändes det bra och lyckades få in tekniken bra. Kunde tjänat några sekunder på många kontroller men ungefär det jag räknar med på min nivå.
Visa kommentarer (0)
 
Gustavsbergs medel, H21 (2019-03-17) Gustavsbergs medel, H21 (2019-03-17)