Lidingös natt-OL 1968 (2018-05-30)
Kategori: Tävling
Karta/område: Lidingö
Arrangör: Jan Söderberg, IFK Lidingö
Distans: 8,5 km
Den 5 april 1968 – för 50 år sedan
presenterade IFK Lidingö Skid- och Orienteringssektion sin första egenritade karta. Den täckte Långängenområdet och sektionen arrangerade en nattorientering vid Stockby Motionsgård.

I klassen Seniorer A1 vann Björn Nordin, Gustafsberg före Rune Rådeström, Snättringe.
Tre nyheter presenterades. 1. Inga reflexstavar. Kartan ansågs så detaljerad att man enbart hade skärmar vid kontrollerna. - En nymodighet som provades för första gången. 2. Stiftklämmor i stället för de osäkra gummistämplarna! Och som test 3. hade kartan grön skog och inte vit. Året därpå var den ”vita skogen” definitiv.
Igår gick jag runt banan med den 50 år gamla kartan. Det skall bli nåt reportage i Skogssport så kontrollerna var markerade med skärmar och stiftklämmor. Banan är 8,5 km fågelvägen men min gångrutt blev hela 10,8 km. En del omotiverade extra svängar beror på bebyggelse som inte är markerad på kartan. Tog ett stort runtvägval om slalombacken eftersom det finns golfbana intill den. Men det funkade förvånansvärt bra. Ofta gick det omarkerade stigar i rätt riktning och kurvbilden stämde rätt bra. Enda kontrollen jag hade problem med var K10 där jag rotade runt 5 minuter. Tror att den satt 80 m för långt åt NÖ, det var min känsla och även GPS-klockan visade det. Men det var en kul nostalgitur.
Visa kommentarer (0)
 
Lidingös natt-OL 1968 (2018-05-30)