Vintercupen #6, The Granlo Climb (2019-02-13)
Kategori: Träning
Karta/område: Granlo
Arrangör: Sundsvalls OK
Land: Sverige
Sträcka: 8.58 km
Tid: 46:36
Såg att det skulle vara en nattcup i Sundsvall på vägen till alpina VM i Åre så stannade till på vägen. Såg på vägen in att det var ganska mycket snö. Banläggare Roger Hugosson hade ritat i vilka stigar som var upptrampade söndagen innan med lila, vilket var väldigt bra. Stenhårt på de stigarna där många gått då det varit varmt och fryst på, också lite skare i snön.

Valde ändå en rak väg till K1 och tänkte att ett kort skogsparti inte skulle vara några problem. Tyvärr dumt tänkt då det innebar att jag fick pulsa i minst halvmetern med snö, sjukt tungt och väldigt långsamt. Så tappade en hel del tid till K1, typ 2 min. Fick sen för mig att följa med spår i snön till K2 vilket var ganska tungt det också, men när jag kommit ut på första upptrampade stigen valde jag efter kraftledningen att gena lite med ett spår, men det vek av. Tappade minst 1:30 min igen där men märkte inte av det under loppet. Kom sen in i den väldigt speciella orienteringen bättre och valde till K4 att ta spåren från mig själv och de som gick bakom mig till K1. Blev sen mer löpning och mindre pulsning. Kom ikapp Oskar Vikström i täten efter K5. Lite speciell orientering igen efter K6 när man inte visste vilka gångvägar som var plogade.

Totalt sett en speciell och rolig orienteringsupplevelse där man skulle tänka lite mer som i skidorientering!
Dölj kommentarer (2)
Ugglan : Fy Simon, inte gena över tomtmark! ;)
Simon : Märkte efteråt att jag det var en till sak som kan ha varit dåligt med vägvalet till K1, att jag gick över en mycket smal sträng tomtmark. Det var dumt, jag får skämmas!
Lägg till kommentar
Spara
 
Vintercupen #6, The Granlo Climb (2019-02-13) Vintercupen #6, The Granlo Climb (2019-02-13)