Swedish League #6, final, masstart (2018-04-22)
Kategori: Tävling
Karta/område: Söderö Norra
Arrangör: Linköpings OK
Land: Sverige
Distans: Förkortad lång, masstart
Sträcka: 13,0 km
Sträcka: 14.04 km
Tid: 96:25
Inga poäng i Swedish League i år så fick springa i den stora masstarten. Blev sjuk igen i tisdags efter att ha varit sjuk i påsk så missade tyvärr Natt-SM. Trist och skumt att få tillbaka något skit i kroppen igen. Detta blev första passet efter att ha varit sjuk så förväntade mig sega ben men försökte tagga till innan så att det inte skulle vara så. Kände mig förvånansvärt bra även om jag inte riktigt orkade hänga med de starkaste i löpningen utan fick försöka vara smart istället. Körde mycket egna initiativ då mitt fokus var att göra mitt eget lopp.

Hamnade själv på ganska många ställen men kom delvis i klungor också. Förutom några mindre grejer i början tog jag eget vägval redan från vägen vid Karlsmossarna in till K2. Mot K4 delade masstarten upp sig och en mindre grupp kom iväg och var snabbast in. Tog lite eget och hamnade mellan dem och den stora andraklungan som missade lite grann. Mot K8 kom den stora klungan ikapp med högre fart än mig och jag drogs med lite snett in mot K9 men fattade det rätt snabbt och gick upp och tog den först av klungan. Kanske 30 s miss för mig där. De kom ikapp allt eftersom sen. Mot K12 tog jag eget och hamnade själv före dem. Började bli rätt trött upp mot K12 och kände att jag fick sänka farten lite. I nedförsbacken på hygget mot K15 såg jag sedan den stora klungan framför mig som sprungit snabbare än mig och om på ett annat vägval. Vid K15 kom jag precis i slutet på svansen på den men orkade inte alls täppa till luckan framåt. Började springa saktare och fick slita rejält. Efter varvningen var det riktigt tungt och jag fick gå stora delar av den sista slingan. Gick dessutom snett till K18 och mot K20 där jag letade för långt till vänster och tappade 20-30 s. Stapplade in i mål.

Har inte sprungit så här länge sen oktober och med sjukdomen i veckan var det inte konstigt att det kändes som det gjorde på slutet, nästan mer konstigt att det kändes så pass bra fram till K12. Inga känningar i benhinnan, skönt! Tar inte resultatet så hårt utan fokuserar framåt och då främst på nästa helg som detta var perfekt träning för! Riktigt kul att tävla, kul tävling och fin och tuff terräng!
Dölj kommentarer (1)
rune: Bra kämpat med tanke på din bakgrund. Väldigt bra tekniskt utom på slutet där det blev några trötthetsmissar. Tror det hade varit bättre att gått lite till höger om strecket till K15 för att undvika branterna i början. Vid VM 1968 hade segraren 7,3 min/km, du hade 7,4 så det var nog inte så dåligt. Däremot så är nog dagens elit ca 1 min/km snabbare än gårdagens. Nu orkar du säkert str 2 på 10-mila, "bara" 11,5 km.
Lägg till kommentar
Spara
 
Swedish League #6, final, masstart (2018-04-22) Swedish League #6, final, masstart (2018-04-22)