Mila Stockholm by Night #5, final, jaktstart (2019-03-13)
Kategori: Träning
Karta/område: Törnskogen
Arrangör: IFK Lidingö
Land: Sverige
Distans: Natt, jaktstart
Sträcka: 8 km
Sträcka: 8.76 km
Tid: 51:10
Gick ut samtidigt som Jens Rönnols, Gustav Bergman som skulle gå ut 6 s efter var inte med eftersom han precis blivit pappa! Så riktade in mig direkt på att det skulle bli en duell mellan Jens och mig. Lite snö som fallit under natten men plusgrader så det var rätt blött i skogen, men ingen snö som hindrade löpningen.

Tog ett dåligt vägval till K1, klantigt! Var snabbt rakt på så vet inte varför jag fick för mig att springa lite runt. Tappade över 30 s på Jens, såg hans lampa uppe i backen in mot kontrollen. Blev lite stressad så försökte trycka på, lyckades ändå orientera okej fast jag försökte spana efter Jens framför mig. Som tur var gjorde han en liten krok på K4 så kom ikapp efter K5 (K4 på denna karta, en gaffling har en kontroll mindre).

Låg lite bakom sen innan det blev gafflat vid K5-6 (på denna karta), men kom ihop igen direkt. Fipplade lite med att ta av mig buff och vantar eftersom det var för varmt, kunde ändå ha okej orienteringsfokus. Olika gafflingar längst norrut men såg Jens lampa då och då. Jag var precis före vid K10. Blev lite förvånad när han inte tog samma vägval mot K11, men mitt visade sig vara ganska bra. Låg själv men började känna mig jagad kring K12 och såg Jens precis bakom mig vid K14.

Kände att jag kanske skulle spara lite till slutet eftersom han ändå skulle komma ikapp så körde på efter K14 men inte helt max. Låg före halva sträckan till K15 men över kärret mot slutet tog vi lite olika. Visade sig vara riktigt kasst trots is på kärret eftersom det växte träd kors och tvärs. Som tur var det inte så bra för Jens heller så när han blev lite osäker in mot K15 kom jag ikapp.

Båda körde riktigt hårt mot K16 men låg lite långt ner i sluttningen båda två. Båda fick samtidigt syn på en reflexstav och rusade dit men visade sig vara en utan enhet på punkthöjden nedanför. När vi sen letade efter kontrollen fick han den några sekunder före och då tänkte jag att det troligen var kört. Pressade ändå på uppför mot sista kontrollen. Jens gick lite högt och fick inte syn på kontrollen men jag fick den fint och var i ledningen. Pressade på nedför och kom först i mål. Visade sig att Jens fick sista dåligt så det var det som avgjorde loppet.

Kul att vara först i mål! Känns bra inför säsongen, ser fram emot tävlingarna framöver. Väldigt spännande lopp!
Visa kommentarer (0)
 
Mila Stockholm by Night #5, final, jaktstart (2019-03-13) Mila Stockholm by Night #5, final, jaktstart (2019-03-13)