JVM 2014 Stafett (2014-07-27)
Kategori: Tävling
Karta/område: Borovets
Arrangör: JWOC 2014
Land: Bulgarien
Distans: 4,8 km
Sträcka: 2
Under morgonen innan stafetten var jag faktiskt inte särskilt nervös, jag visste vad jag skulle göra. Jag hade bestämt mig för att inte jaga upp mig om jag fick gå ut en bit efter på andra sträckan, men det behövde jag inte oroa mig för mycket för, eftersom Assar Hellström höll ihop det bra och sprang in på 18:e plats, 1:05 efter (Sverige lag 1 växlade först).

Redan efter tre kontroller kändes det som att jag låg ganska bra till. Vi var en klunga på åtta-nio personer som tog kontrollerna 5-7 tillsammans. När det sedan blev en lite längre sträcka till kontroll 8 splittrades vi lite och jag tog ett mer rakt-på vägval, men blev osäker ganska långt upp i backen. Det dröjde dock inte lång tid innan jag hittade kontrollen, för jag var ganska sansad då jag skulle läsa in mig. Det som sedan avgjorde att jag var först in var långsträckan till kontroll 15, där jag och tjecken tog ett vänster-vägval som man tjänade på. Sista biten i backarna gick bra, försökte hålla bra fart bara.

Det var roligt att vara först in och när jag växlade ut Anton Johansson kändes det hoppfullt, detta var mästaren på långdistans! Efter en stunds väntan såg vi honom uppe i slalombacken med några kontroller kvar, och då var det lite nervöst. Trots en mindre bom på en kontroll höll han ihop det och vi kunde springa i mål som segrare. Riktigt härlig känsla och kul att stå högst upp på pallen under nationalsången!
Visa kommentarer (0)
 
JVM 2014 Stafett (2014-07-27)