Järladubbeln Medel H21E (2016-05-01)
Kategori: Tävling
Karta/område: Åva Södra
Arrangör: Järla Orientering
Land: Sverige
Distans: Medel
Sträcka: 5840 m
Sträcka: 5.97 km
Tid: 35:37
Visste att jag var i väldigt dålig fysisk form så taktiken var att springa i en fart som jag skulle kunna hålla hela loppet utan att stumna totalt, dock trist att inte kunna trycka på alla de fina höjdpartierna. Dessutom sjukt seg i backarna, tappar mest tid på de sträckor som är uppför, har liksom inget att trycka ifrån med.

Inledde tekniskt bra de tre första kontrollerna men sen blev det lite onödiga småkrokar på alla K4-K7, tappade minst 5 s på varje, kanske uppemot 10 s. Hittade inga bra punkter att attackera kontrollerna från. Långsträckan till K10 seglade jag iväg åt vänster och var dessutom lite osäker vid kontrolltagningen. Helt okej sedan fram till backen efter K14 där jag sprang rakt in i en gren med ögat och fick riktigt ont. Blev snurrig och dessutom stum i hela kroppen! Hade sedan svårt att se både marken och kartan men lyckades orientera okej förutom K18 där jag lade 15 s på att gå för långt till vänster, tappade tredjeplatsen där.

Hade sett fram emot denna tävling men det gick inte riktigt som jag ville. Utan pinnen i ögat hade jag kunnat vara nöjd med att ha fått sprungit i så fin terräng (även om jag inte kunde njuta fullt ut när jag var så trött) och tagit med mig att jag har en hel del att jobba med vad gäller noggrannheten i speciellt kontrolltagningarna samt självklart att jag måste jobba på den fysiska formen, men nu känns det rätt kasst! Har dagen efter rejält ont i ögat och det äranstängande att bara titta med det. Får hoppas att det ordnar sig! Blir nog skyddsglasögon nu, har slagit i ögat alldeles för många gånger i vår!
Visa kommentarer (0)
 
Järladubbeln Medel H21E (2016-05-01) Järladubbeln Medel H21E (2016-05-01)