Swedish League #7 Jaktstartsfinal Lång H20E (2016-05-08)
Kategori: Tävling
Karta/område: Silverkällan
Arrangör: Ockelbo OK
Land: Sverige
Distans: Lång
Sträcka: 10370 m
Sträcka: 11.12 km
Tid: 66:15
Gick ut med en ledning på 4:30 min så kände mig relativt lugn vid starten och satsade på ett bra orienteringstekniskt lopp. Blev lite irriterad på min dåliga riktning till K2 och fick lite dålig känsla. Tog ett osäkert vänstervägval med lite att läsa på till K3 som jag genomförde dåligt, riktningsarbetet är under all kritik. Blev ett parallelfel upp på fel kulle och tappade 2 min. Kände att det var riktigt onödigt och blev stressad. Försökte lugna ner mig vilket gick rätt bra. Litet misstag in mot K4 också!

Bra orientering i den fina öppna terrängen sen. Lite dålig utgångsriktning på långsträckan till K9 men genomförde resten av sträckan okej. Någonstans vid varvningen började jag bli väldigt trött och det kändes som att huvudet började koka i värmen. Orkade inte alls hoppa ovanpå stenarna i den steniga terrängen efter varvningen. Gick väldigt långsamt, kändes som att jag kröp fram. Bra orientering räddade segern, 2:23 min vid varvningen var lite för mycket när jag ändå orienterade bra. Vann till slut med 1:09 min före Anton Forsberg.

Sammanfattningsvis ett lite för slarvigt lopp men jag höll i orienteringen när det verkligen gällde på slutet, även när jag var trött. Måste jobba mer med riktningen! Eftersom det var först i mål som räknades denna dag får jag vara nöjd ändå. Får sammanfatta Swedish League med att det har varit roliga tävlingar och att jag får vara nöjd med att jag lyckades vinna trots lite dålig form under serien till följd av två veckors sjukdom som stört. Orienteringen har överlag varit bra vilket har gjort att jag kunnat ta hem det. Skönt, kul med vinst i Swedish League!
Visa kommentarer (0)
 
Swedish League #7 Jaktstartsfinal Lång H20E (2016-05-08) Swedish League #7 Jaktstartsfinal Lång H20E (2016-05-08)