JWOC Long (2016-07-11)
Kategori: Tävling
Karta/område: Val Müstair
Arrangör: JWOC/SOW 2016 Engadin St. Moritz
Land: Schweiz
Distans: Lång
Sträcka: 8,8 km
Sträcka: 10.84 km
Tid: 68:23
Årets mål, långdistansen på JVM var det lopp jag tänkt på under tuffa träningar och när jag blundade i sängen. Bra tekniska förberedelser trots få träningskartor. Inledde med att bomma K2 med 15-20 s men jag lät inte det påverka mig mer än så! Startade efter 2/3 av startfältet och fick vid varvningen höra att jag var i ledning. Kände mig dock redan hyfsat trött efter bara 1/3 av banan trots att det mestadels var nedför, tror det berodde på att det var så brant och den höga höjden 2000-2300 m.ö.h. gjorde att mjölksyran inte försvann som vanligt.

Efter varvningen började den tuffa delen av loppet! Tog egentligen inte något dåligt vägval till K10 men att ha 25 höjdmeter mer i benen jämfört med de som gick rakare inför stigningen på 200 höjdmeter på 2 km var inte det bästa. Riktigt trött i stigningen, fick gå en hel del trots att det inte var så brant, men det var konstant uppför länge. Tappade min ledning till K12 och vid K14 hade jag halkat ner till delad tredje plats, 2:15 min efter. Tappade mycket i löpningen och uppe vid K14 var jag extremt trött, fick kämpa oerhört hela vägen in i mål! Inte det bästa vägvalet till K17 där jag sparade lite höjd, ca 40 s. Slet in i mål och gjorde inga misstag vilket var bra!

Kom mot målet helt utpumpad men trodde att jag skulle ligga bra till ändå. Kom i mål som en något besviken 4:a och trodde jag skulle halka ner men gjorde inte det. Blev efterhand mer nöjd när jag märkte hur mycket jag tagit ut mig själv och när jag tänkte på hur bra lopp jag ändå hade gjort! Fick konstatera att jag hade blivit ifrånsprungen i backarna av andra löpare och vara nöjd med min 4:e plats, det är ändå på podiet för andra året i rad! Säkert påverkad av höjden men framför allt för svag i dessa backar! Sammanfattningen är att det är kul att ha sprungit bra på en sån här tuff bana och sluta 4:a på JVM Långdistans!
Visa kommentarer (0)
 
JWOC Long (2016-07-11) JWOC Long (2016-07-11)