JWOC Middle A final (2016-07-14)
Kategori: Tävling
Karta/område: Susch-Lavin
Arrangör: JWOC/SOW 2016 Engadin St. Moritz
Land: Schweiz
Distans: Medel
Sträcka: 3,8 km
Sträcka: 4.01 km
Tid: 26:29
Kände mig osäker efter medelkvalet men försökte ladda om och var taggad inför loppet! Inledde bra och var nöjd efter sju kontroller, kändes bra fysiskt och tekniskt! Tappade dock en del på denna del och låg 50 s efter vid K7! Tror inte att jag slog i knäet under kvalet påverkade något utan tror att det helt enkelt berodde på att jag var sämre orienterare än de andra under inledningen.

Till K8 hände dock det som inte får hända under ett sådant intensivt lopp med under 25 min vinnartid. Hade bra koll men upp i sluttningen så fick jag inte tag i något att läsa på och gick för långt upp. Hamnade mellan K8 och K9 och drog uppåt, såg sedan en kontroll. Stämplade och var på väg uppåt när jag märkte att det var K9s kodsiffra och att jag var tvungen att springa ner till K8 först. Blev förbannad på mig själv! Lade 1-1:15 min på misstaget. In i mål var det ett okej lopp, halkade lite långt ner till K13 bara.

Sumpade alltså bort det på JVM medel i år igen. Hade inte vinstfart som förra året men om man tar bort en minut är jag uppe på podieplats. Oerhört tråkigt, blev väldigt besviken på mig själv! Blev en 13:e plats, inte vad jag hade hoppats på. Men jag blev en erfarenhet rikare och jag lär mig, så nästa gång har jag chansen att göra det bättre!
Visa kommentarer (0)
 
JWOC Middle A final (2016-07-14) JWOC Middle A final (2016-07-14)