SM Stafett H20 sträcka 3 (2016-09-25)
Kategori: Tävling
Karta/område: Bussevik
Arrangör: OK Orion
Land: Sverige
Distans: Stafett
Sträcka: 8,1 km
Sträcka: 8.66 km
Tid: 47:30
Ungt lag från Snättringe på årets SM-stafett, en 16-åring, en 17-åring och jag. Mattias sprang helt okej på första sträckan men tappade klungan med ett misstag i början. Tobias var mycket missnöjd med sitt lopp och tappade en hel del tid. Hade dock ställt in mig på att det kunde bli vilket utgångsläge som helst och hade som mål att göra ett bra lopp!

Fick höjden med stenen mot första kontrollen men fattade sen ingenting... Vad är upp på kartan, vad är ner? Nästan platt överallt. Såg en kontroll i en sänka men den skulle ju knappast vara min, sprang dit sen ändå, då var det min. Sämsta möjliga start, tappade bort mig 150 m från startpunkten. Gick 1:30 min redan på första. Försökte sedan hitta lugnet och orientera bättre, men drog snett på alldeles för många sträckor. Svajigt till K2, 4, 6 och 8 och 9. Underskattade svårigheten i detta område!

Jobbade mig in i loppet bättre efter ett tag men benen var tunga! Nöjd med riktningen vid de flacka och diffusa K 11, 12 och 15, bra! In till andra varvningen och bara en kort slinga kvar. Fattade ingenting. Såg på lutningsstrecket på hjälpkurvan att det ska gå uppåt så tänkte att jag skulle ha en ås, spanade efter en flack och diffus höjd. Kom bort mot den gula gatan och tänkte att jag skulle längre västerut. Läste in mig vid höjden och stenröset norr om kontrollen. Såg att jag skulle ha en sänka på definitionen. Vänta nu, en sänka? Hur går det ihop med lutningsstrecket på hjälpkurvan. Lade över 1 min där. Till råge på det gjorde jag en krok på näst sista också på 15 s.

Dåligt genomfört lopp. Lämnade mig med en dålig känsla på årets sista SM-tävling. Får ta lärdom av detta och jobba med det under vintern, ett orienteringslopp måste genomföras metodiskt och konsekvent! Kommer kunna få chansen att ta revansch på området på första Swedish League-helgen nästa år!
Visa kommentarer (0)
 
SM Stafett H20 sträcka 3 (2016-09-25) SM Stafett H20 sträcka 3 (2016-09-25)