Kolmårdsmedeln, H20E (2017-04-16)
Kategori: Tävling
Karta/område: Åksjön
Arrangör: OK Kolmården
Land: Sverige
Distans: Medel
Sträcka: 4400 m
Sträcka: 4.64 km
Tid: 27:32
Mycket av snön som fallit i dagarna hade smält men det var fortfarande upp emot 1 dm på sina ställen, även om det var bart på rätt så många ställen också. Störde dock inte så mycket, men lite synd på en så fin terräng och tävling. Fram till hygget efter K3 var det bara att välja spår och hålla koll (startade tidigt i H20E men ganska sent i tävlingen), men efter det var det mindre spår. Bra inledning men lite dåligt vägval till K4. Hade det tungt uppför backen och när jag kom upp hade jag ingen säker punkt så jag blev osäker in mot kontrollen. Tog mig upp på höjden strax innan kontrollen och var då säker men gick mot en liten sten (som inte var på kartan) norr om stenen med kontrollen. Tappade nästan 1 min på bästa sträcktid och hade säkert kunnat undvika en del av det tappet genom att gå stora sänkan upp och passera den stora höjden mellan K7 och K8 på ett säkert ställe.
Tyckte punkthöjden kom väldigt nära efter branten vid K6 och var på väg längre bort, men tappade inte mycket tid där. I övrigt nöjd tekniskt, men kunde nog överlag haft lite mer kartkontakt.

Riktigt skönt att kunna springa fort med foten, har tagit det lugnt i veckan med löpningen efter att jag slog i hälen i en sten på SL-lången förra helgen. Hade tejpat rejält och körde med ett lånat hälilägg, och kändes bra! Fysiskt kändes det rätt okej förutom när det var uppför! Kul att vinna också!
Visa kommentarer (0)
 
Kolmårdsmedeln, H20E (2017-04-16) Kolmårdsmedeln, H20E (2017-04-16)