Swedish League #7, Jaktstart Final, H20E (2017-05-14)
Kategori: Tävling
Karta/område: Torrberget
Arrangör: Rehns BK/Segersta OK
Land: Sverige
Distans: Jaktstart/Lång
Sträcka: 10710 m
Sträcka: 11.45 km
Tid: 59:20
Final i Swedish League, startade 36 s efter Isac och samtidigt som Simon. Hade planerat att se hur loppet utvecklade sig och göra taktiken därefter men tänkte i varje fall orientera på mitt sätt!

Simon och jag tog lite olika vägval till K1 men stämplade samtidigt, och där stod Isac och väntade på oss. Simon tog initiativet först mot K2 men sedan tog jag över efter 50-100 m. Lite besviken på mig själv att jag inte gick upp på stigen som jag borde gjort i ett individuellt lopp, hängde på dem lite för mycket i utgången från K1. Simon fick en liten lucka på ett bättre stråkval över den andra bäcken och jag orkade inte riktigt täppa luckan när Simon och Isac var starka uppför. Så jag låg 10-15 s bakom dem från halvvägs till K2 fram till vägen efter K5, vilket kändes bra taktiskt men det var inte för att jag var taktisk som luckan skapades! Visste innan loppet att jag skulle få kämpa uppför men när Simon och Isac redan hade en lucka orkade jag inte bita i när de tuggade på uppför. Vid K6 hade de en lucka på 30 s och jag såg dem på avstånd. Tog det vägvalet jag planerat till K8 och gick tydligen om dem där, vilket jag inte trodde. Fick väcka enheten vid K8 men trodde de stämplat vid den andra enheten. Såg efteråt att jag tappade ca 10 s på Simon och Isac när de gick ner på vägen till K9, men mitt vägval till K10 var bra och jag drog ifrån ca 20 s där.

Fick höra vid varvningen att jag var i ledningen vilket var förvånande! Fick sedan höra att Simon och Isac var precis bakom och såg dem när jag stämplat K14, att de var på väg ned från K13. Trodde inte jag skulle klara att hålla dem bakom mig till målet men intalade mig själv att jag skulle kunna klara det. Tryckte på allt vad jag hade från varvningen och in, jobbade med mina tankar och kämpade på! Kollade inte bakåt och försökte kräma ur alla krafter. Klarade av att hålla dem bakom mig till slutet och var helt utpumpad vid målgång! Oerhört nöjd över att ha klarat av det och att jag höll de båda starka löparna bakom mig. Väldigt kul att vinna Swedish League denna säsong när det varit så tight i toppen!
Visa kommentarer (0)
 
Swedish League #7, Jaktstart Final, H20E (2017-05-14) Swedish League #7, Jaktstart Final, H20E (2017-05-14)