JWOC Middle Final, M20 A-final (2017-07-11)
Kategori: Tävling
Karta/område: Viitapohja
Arrangör: Koovee
Land: Finland
Distans: Medel
Sträcka: 4,1 km
Sträcka: 4.88 km
Tid: 28:05
Var taggad på det här loppet sedan länge och tyckte jag hade en bra chans att lyckas. Jobbade mycket mentalt innan loppet för att komma i rätt stämning men det blev helt fel ändå! Fokuserade alldeles för mycket på resultat och att jag skulle behöva springa riktigt fort utan misstag. Den fjärde JVM-medeln jag sprang och den fjärde jag misslyckades på. Får inte alls till det mentalt när det är så kort segrartid och så bra motstånd!

Började läsa lite på långsträckan redan mot startpunkten men skiftade fokus mot K1 en bit innan startpunkten. Var noggrann ungefär halva stäckan men blev sedan stressad av att det var så lite detaljer och dålig sikt. Lade ca 1:20 min där och tänkte direkt att loppet var kört men att jag skulle springa för att försöka ta en plats i första laget på stafetten. Sprang iväg med ett riktigt stressat beteende och alldeles för lite kartkontakt. Kom ut på vad jag tyckte var en gulfläck mot K4 och vände neråt, tänkte att jag kunde kommit till den höjden jag faktiskt var på, men stressade istället vidare och lade 1:30-1:40 på K4.

Orienterade efter det på ett sätt som kan synas bättre, men jag var inte i den sinnesstämning som jag vill vara i under ett lopp. Fortsatte med ett stressat beteende och genomförde långt från optimalt. Blev riktigt trött av den tjurrusning jag ägnat mig åt och sista delen var hemsk. Kom ikapp Mathieu Perrin som startat 2 min före och passerat vid K4, men vid varvningen kom Olli bokstavligen talat flygande bakifrån, men han orkade inte riktigt mot K12 sen. Olli och Mathieu segade ändå ifrån mot K13 men kom ikapp dem när de var osäkra mot K15. Inte nöjd med orienteringen i den delen heller, fortsatt alldeles för mycket yr höna-löpning. Fick ändå K16 först när de var osäkra, och låg först ner mot K17 där jag vek in på den nya stigen från publiktävlingen Fin5 som gick till gulhöjden, men insåg att det var fel och sprang till rätt stig. De passerade mig på väg ner så jag var sist in i gruppen i alla fall.

Oerhört besviken, i år igen. En 14:e plats vilket är okej efter att ha legat 55:a vid K1 och 47:a vid K4, men väldigt långt från vad jag hade hoppats på. Så sjukt dåligt genomfört, att jag inte kan mentalt klara av ett sånt här lopp är riktigt ledsamt. Sämst när det gäller...
Visa kommentarer (0)
 
JWOC Middle Final, M20 A-final (2017-07-11) JWOC Middle Final, M20 A-final (2017-07-11)