JWOC Long, M20 (2017-07-14)
Kategori: Tävling
Karta/område: Serkänperä
Arrangör: Koovee
Land: Finland
Distans: Lång
Sträcka: 10,7 km
Sträcka: 11.61 km
Tid: 66:16
Hade självförtroende inför loppet trots en väldigt dålig medel, eftersom självförtroendet i långdistans sitter mycket fastare än på medel. Hade bestämt mig vad jag skulle göra, och när starten gick var det bara att göra det. Hade skrivit upp "Lugn, Metodisk, Noggrann och Alltid veta vart jag är" vilket jag följde förutom vid några sträckor där jag tillät mig själv att inte ha full koll och istället koppla på vid de viktigare tillfällena. I stort sett ett mycket bra tekniskt lopp, speciellt eftersom jag höll mig till planen. Fysiskt kände jag direkt att jag var stark, men inte särskilt rapp, hade inte direkt något att växla upp med i de mer lättlöpta partierna. Segstark!

Mycket stabil inledning och fick kontrollerna direkt. Ledning fram till K5. Lite för onoggrann över höjden mot K5 och kom i en brantpassage lite väl långt söder. Hade diamanten åt andra hållet, så började med K10 på denna karta. Lite slarvigt ut från K12 så fick svänga lite när jag kom till åkern och missade vätskan. Tyckte mitt vägval på långsträckan nästan såg lite väl givet ut, men såg efteråt att det fanns flera bra alternativ, men mitt var bra och bra genomfört. Fick dock två ganska tunga backar i början av sträckan. Började under långsträckan samla på mig löpare i ett tåg bakom, som jag fick lite hjälp av med farthållningen av fram till K18. I ledning K14-K17 och hade 35 s bak vid K16, men genomförde tyvärr lite dåligt till K17 där jag tog en släpstig som var mjuk med mycket lera, och till K18 rundade jag lite onödigt mycket. Tappade ledningen där och därifrån var jag långt från att matcha Olli som var grymt stark på slutet. Höll jämna steg med Imark som jag varit väldigt jämn med hela banan och jag ledde över honom med 2 s vid K20. Hamnade dock i lite grönt och korsade bäcken två gånger ner mot sista, så tappade några onödiga sekunder till silvret.

I stort sätt väldigt nöjd med loppet och att jag höll mig till planen. 56 s känns dock inte så långt borta, men det var bara 14 s ner till 4:e platsen så jag ska inte klaga! Väldigt nöjd med att jag lyckades vända det mentalt efter medeln och att jag tog brons i mitt sista individuella JVM-lopp!
Visa kommentarer (0)
 
JWOC Long, M20 (2017-07-14) JWOC Long, M20 (2017-07-14)