Euromeeting Long, M21E (2017-09-03)
Kategori: Tävling
Karta/område: Rudskogen
Arrangör: Varteig OL
Land: Norge
Distans: Lång
Sträcka: 13580 m
Sträcka: 14.86 km
Tid: 91:43
Min första seniorelitlångdistans, spännande men var rätt orolig innan för längden eftersom jag tröttnade så väldigt i slutet på både Ultralång-SM och Jukola i år. Tog med mig med gel att ta på vägen och öppnade lite lugnare för att orka hela. Rätt tung terräng så det var en bra plan, blev tillräckligt trött på slutet ändå!

Hade som plan att orientera lugnt och metodiskt vilket jag tycker jag lyckades bra med! Hade bra koll i princip hela vägen och genomförde det som jag skulle. Några mindre anmärkningar, lite snett från vägen mot K1, lite svajigt nere vid K9 och K10 men framför allt ut från K10 där jag kanske skulle gått lite mer höger. Såg Olle Kalered som startade 2 min innan mot K11, och kom ihop vid K13. Han var lite starkare men jag fortsatte att orientera noggrant och vi hade ungefär samma fart då. Vid K19 stannade jag på två åsar innan eftersom det var gult på båda, men där hade många problem, borde nog varit lite annorlunda ritat.

Väldigt nöjd med min första seniorelitlångdistans och kul att det räckte så långt resultatmässigt, och det var tack vare stabil och metodisk orientering! Skönt att jag lyckades klara av det så bra fysiskt också!
Visa kommentarer (0)
 
Euromeeting Long, M21E (2017-09-03) Euromeeting Long, M21E (2017-09-03)