SM Medel, H20 A-final (2017-09-23)
Kategori: Tävling
Karta/område: Nyckelhult
Arrangör: OK Tisaren
Land: Sverige
Distans: Medel
Sträcka: 4140 m
Sträcka: 4.26 km
Tid: 23:04
Var sjukt nervös innan, har inte varit så nervös på mycket länge, kanske mer än någonsin. Tänkte att det berodde på att det betydde så mycket för mig, att det var sista individuella loppet i junior-SM, att jag hade fyra raka guld i medeldistans sen tidigare att försvara och misslyckandet förra helgen. Har på junior-VM haft svårt mentalt för lopp med så kort segrartid som jag visste att det skulle bli här, så var lite nervös över det också. Bestämde mig för att genomföra loppet bra tekniskt och att jag sen skulle få se hur långt det räckte.

Fick K1 bra och sen var det bara att fortsätta noggrant med fullt fokus. Startade ganska offensivt och kände mig trött ganska fort men det gick ganska bra att hålla uppe tempot. Lite seg i benen men jobbade på. Tänkte först ta stigen från grusplanen men ångrade mig ute på grusplanen. Tror det var ett bra beslut, men att jag ångrade mig så var nog det största misstaget under banan, så är väldigt nöjd med hur jag genomförde loppet i övrigt. Hade bra flyt under resten av banan och jobbade metodiskt.

Kom i mål och fick vänta ett tag på att alla skulle komma i mål. Riktigt skönt att det räckte till seger, väldigt härligt! Fick i sista SM-loppet med mig ett SM-guld från i år, det 13:e guldet i junior-SM totalt för mig. Får nu jobba vidare, visionen är att utöka samlingen i framtiden!
Visa kommentarer (0)
 
SM Medel, H20 A-final (2017-09-23) SM Medel, H20 A-final (2017-09-23)