Klackenloppet, dag 2, medel (2018-05-20)
Kategori: Tävling
Karta/område: Klacken
Arrangör: OK Järnbärarna/Lindebygdens OK
Land: Sverige
Distans: Medel
Sträcka: 4800 m
Sträcka: 5.14 km
Tid: 32:53
Grym terräng! Kändes som lågfjällsterräng, grymt fint och dessutom svårt med mycket detaljer och lätt att slås ur riktning. Visste att det skulle bli sjukt tungt med mycket undervegetation och tyckte att jag kunde hantera det bra, blev rejält trött men tog inte helt slut och kunde återhämta mig lite under de lite lättare partierna.

Inledde bra men hamnade rejält snett till K5 och fattade inte riktigt vilket håll höjdkurvorna gick när jag kom upp på det platta området. Gick kanske 15 s där men kändes som att det var mer. Kunde ändå få tillbaka flytet tekniskt. Riktigt tungt och de otydliga stigarna var egentligen bara lite öppnare och med markeringspinnar för skidspår, lika hög ljung och blåbärsris där. Kom lite långt ner till K7 och tappade 5-10 s. Mot K15 var jag inte tillräckligt noggrann med riktningen och läste fel vid myren innan K14. Tappade åtminstone 30 s där, men kändes också som mer.

Kände mig inte så nöjd när jag kom i mål men insåg sen att misstagen var mindre än jag trodde. Inte helt nöjd med nästan 1 min bom men med tanke på att det var svårt var det inte alltför dåligt. Riktigt bra terräng och kul tävling!
Visa kommentarer (0)
 
Klackenloppet, dag 2, medel (2018-05-20) Klackenloppet, dag 2, medel (2018-05-20)