O-Ringen Elitsprinten, etapp 3, H21E (2018-07-24)
Kategori: Tävling
Karta/område: Örnsköldsvik City
Arrangör: O-Ringen
Land: Sverige
Distans: Sprint
Sträcka: 2900 m
Visste att dagens etapp inte skulle avgöra så mycket i totalen men att det skulle vara en kul tävling med mycket publik. Hade förväntat mig en riktigt klurig sprint av Ludvig Åhlund som var banläggare, men märkte att det inte var supersvårt i början. Startade med bra fokus och framförhållning, men tappade det lite när det gick så snabbt utför. Fick ta ett kartstopp efter K7 men fick K8 bra då. Över sista parkeringen in mot K9 såg jag ingen passage mellan all publik i slänten ner så fick hoppa över två personer som satt i gräset. Läskigt, men ändå lite häftigt att höra suset i publiken. Bra att jag inte skadade någon även om jag fick höra att det inte var så långt från det.

Kändes bra i kroppen fram till varvningen där jag helt plötsligt blev riktigt trött. Vände någon meter i fel fålla i varvningen och när jag sen kom igång att springa blev det väldigt slitigt. Verkar som att jag inte riktigt orkade hålla skärpan uppe heller för missade den grå murpassagen till höger till K21 och tog ett dåligt vänstervägval till K22. Troligen 10-15 s totalt på de två kontrollerna. Dessutom massa bilar i vägen på innergården till K19.

Väldigt kul sprint med mycket publik och en väldigt lagom svår bana för att kunna springa på i hög fart hela vägen (om man hade orkat det), och med kluriga vägval! Väldigt kul även om jag hade önskat att jag orkade lite bättre. Skulle nog lagt upp loppet lite bättre också så att jag inte blev så trött i slutet.
Visa kommentarer (0)
 
O-Ringen Elitsprinten, etapp 3, H21E (2018-07-24) O-Ringen Elitsprinten, etapp 3, H21E (2018-07-24)