O-Ringen etapp 5 jaktstart, lång, H21E (2018-07-27)
Kategori: Tävling
Karta/område: Skyttis
Arrangör: O-Ringen
Land: Sverige
Distans: Jakstart Lång
Sträcka: 12 880 m
Sträcka: 14.79 km
Tid: 87:07
Tänkte att jag skulle behöva vara lite smartare med krafterna idag för att orka hela vägen, så tänkte till K4 att jag skulle ta runt på stig för att spara på krafterna. Tappade en hel del på mitt vägval men kunde läsa in resten av banan och slappna av lite. Lite osäker i kontrolltagningen vid K4. Kom ihop med Rassmus Andersson vid K4 och sprang lite med honom även om vi tog olika vägval vid flera ställen. Lite slarvig riktning in i det gröna mot K8. Till K9 tänkte jag att jag skulle behöva gå om jag tog backen rakt på så tog stigen runt och kunde springa hela vägen och spara lite till på krafterna. Lite slarvigt genomförande mot vätskan ut från K10, fick inte riktigt ihop det där så fick en lite dålig känsla. Kom ifrån Rassmus någonstans där. Valde lite runt även till K13. Vid K13 kom Johan Högstrand och Audun Heimdal ikapp. Orienterade bra och fick K14 först men mot K15 stannade jag först innan kontrollen där jag tyckte jag såg en dubbelsten. De fick en liten lucka som jag inte orkade täppa till. Hamnade själv och fattade inte mycket till K16 där jag tyckte jag såg flera släpstigar i terrängen. Fick släpstigskröken och punkthöjden men lyckades ändå inte få kontrollen utan blev osäker och gick upp på höjden där jag såg röset. En riktigt onödig miss på 1 min, utan den hade jag kanske fått syn på Jens Rönnols som startade 38 s före mig men som jag inte sett under banan. Blev själv istället och valde igen ett runtvägval till K18, för att safea och spara krafter. Kände att jag inte var helt slut utan hade lite krafter kvar vilket var riktigt skönt. Slarvade till det med rullskidbanan i slutet av sträckan mot K20, men tappade nog inte så mycket på det. Kom in mot mål utan att veta om det kom någon bakifrån så tryckte det jag hade för att vara säker. Väldigt trött i mål, skönt när tröttheten kommer efteråt och inte under banan!

Känslan i kroppen var rätt bra den här dagen, bättre än på de andra långdistanserna, men terrängen var ju också snällare med färre backar och mer stiglöpning. Lite slarvigt genomfört på vissa ställen vilket jag inte gillar, och så en onödig bom på K16. Men en okej sista etapp.

Överlag väldigt nöjd med min O-Ringenvecka! Först och främst att jag ens kunde springa efter att ha varit skadad så länge, och dels att vara tillbaka i någon slags form. Lite känslosamt att tänka tillbaka på den tuffa vintern och sen få ett så bra resultat på O-ringen! Hade inte alls kunnat hoppats på att det skulle gå så bra efter vinterns skada och hur bedrövligt det känts i vår. Skönt med positiva besked och kul med en 17:e plats! Dessutom ett väldigt bra O-ringen med grym terräng och roliga banor!
Visa kommentarer (0)
 
O-Ringen etapp 5 jaktstart, lång, H21E (2018-07-27) O-Ringen etapp 5 jaktstart, lång, H21E (2018-07-27)