SM Stafett, H21 sträcka 1 (2018-09-16)
Kategori: Tävling
Karta/område: Stoarp
Arrangör: IK Hakarpspojkarna/Jönköpings OK/OK Gränsen
Land: Sverige
Distans: Stafett
Sträcka: 9,6 km
Sträcka: 10.54 km
Tid: 65:42
Länge sen jag sprang första sträckan på en stafett. Kände att det skulle spännande och på SM är det ju många bra löpare. Gafflingarna kan hittas här på Livelox.

Rusning från start och hade inte så många lägen att kolla på kartan samtidigt som jag försökte få en bra position. Var ändå ganska säker på att jag ville gå vänster till K1 men alla sprang framåt. Valde sent att vika vänster om första stora branten och kände att det säkert var en dålig idé. Kände ganska snart att jag fick löpare med mig vilket kändes skönt. Låg först ganska länge och märkte sen att det var flera bra löpare med på vägvalet. Låg typ trea från min gaffel men vid K2 som var gemensam märkte jag att det var många framför, kanske var min gaffling lite längre. Kom bra med i ledet i alla fall och hade koll på kartan. Mot K6 gick jag lite själv genom det gröna och tyckte att jag hade koll men gjorde ett parallellfel, hamnade en höjd till höger om den jag trodde att jag var vid. Fick vända över höjden mot kontrollen, ca 45 s misstag, klantigt! Hamnade ur draget efter det även om det fanns några löpare kring mig. Orienterade bra i grönområdet K7-10, och en okej långsträcka ner mot K11 och till K12. Hamnade precis i svansen på det som jag vid varvningen fick veta var andraklungan, efter fyra löpare som gått loss. Skönt att vara tillbaka i stora klungan, såg många bra löpare. Orienterade bra i klungan och varvade som 14:e. De flesta framför tog vänstra stigen mot K18 men valde högra som var bättre, så tog platser upp till 7:e redan där. Sprang bra själv på min gaffel till K19 och hamnade som trea i andraklungan. Sprang i klungan och orienterade bra in till mål. Kom in som 7:a, trea i andraklungan och 2:26 efter IFK Göteborg.

Kul att komma in bra och framför allt att jag kunde revanschera mig från misstaget på K6, ofta kan det rinna iväg mycket tid efter något sånt. Riktigt kul att springa första och väldigt kul med stafett. Kul bana också. Johan på andra gjorde sedan bra efter sina förutsättningar och samma med David på sista, så vi får vara nöjda. 60:e plats för laget, helt okej!
Visa kommentarer (0)
 
SM Stafett, H21 sträcka 1 (2018-09-16) SM Stafett, H21 sträcka 1 (2018-09-16)