Pampas Night, sträcka 12 (2018-10-24)
Kategori: Träning
Karta/område: Karlberg
Arrangör: Karlbergs SIF/Militärhögskolan Karlberg
Land: Sverige
Distans: 3,4 km
Sträcka: 3.64 km
Tid: 18:44
Har hört en del om Pampas Night men första gången som jag sprang det! Nattsprintstafett där man bara får springa med ficklampa, dessutom skärm, ej reflex, vid kontrollerna. Väldigt speciell tävling även i övrigt, varje år på samma plats, arrangerad av militärer och mestadels för militärer, men med en speciell klass för inbjudna lag som mitt lag sprang i. 12 sträckor och 25mannamodell, sträcka 2-4 var parallellsträckor med tre löpare på varje sträcka. Sprang sträcka 12, sista sträckan i laget Karlberg Runners. Blev ditlockad av Niklas Wrane precis som David, Fredrik Ahnlén och pappa.

Väldigt speciellt att bara springa med ficklampa. En bana som hade varit väldigt lätt på dagen blev helt plötsligt väldigt utmanande! Kom ändå in i det snabbt och använde tipset att hålla lampan i huvudhöjd precis som om man har pannlampa. Gick rätt bra även om det blev fippel med att försöka vika kartan, stämpla, mm. Gick bra tycker jag och kunde hålla en ganska bra fart, lite mer tempoväxling än vanligt. Missade K15 med 15 s när jag rundade fel buske, och mot K18 hittade jag ingen väg mellan branterna och fick vika runt, kanske tappade 15 s.

Väldigt kul tävling! Tror att resultatlistan är korrekt på placering även om tiderna blev fel pga parallellsträckorna. Lyckades inte försvara segern som laget tog ifjol, men kul var det!
Visa kommentarer (0)
 
Pampas Night, sträcka 12 (2018-10-24) Pampas Night, sträcka 12 (2018-10-24)