JWOC Long (2015-07-09)
Kategori: Tävling
Karta/område: Svarthyl
Arrangör: JWOC 2015
Land: Norge
Distans: 10,7 km
Sträcka: 11.83 km
Tid: 68:14
Bra lopp med konsekvent orientering redan från början, trots att jag krossade kompassen strax innan K2 (hade reserv med mig). Lite osäker till K5, men redde ut sig bra. Tog tyvärr ett sämre vägval till K12 och tappade en bra bit över minuten på den sträckan! Bra orienterat mot mål, ser att jag tappar lite i vägvalen dock. Bra avslutning där jag tar en placering.

Otroligt nöjd över min insats och att jag lyckades hålla ihop det! Blev en lång nervös väntan innan det stod klart att det blev en silvermedalj! Stolt!
Dölj kommentarer (2)
Terje Wiig Mathisen : Dette var et veldig bra løp, gratulerer!

Mens vi holdt på med å lage disse kartene var jeg bekymret for at det kunne bli litt for lett, det er mange store åpne myrer, og skogen er for det meste relativt åpen, men resultatene viste klart at det ble vanskelig nok, og at det var de beste som kom på pallen, dvs de som klarte å håndtere den store tempovekslingen som var nødvendig i overgangene mellom åpne og vanskeligere områder.
Simon Hector : Tack så mycket!

Jag tycker att terrängen var svår eftersom det på vissa ställen var väldigt diffust och att det mesta såg likadant ut. Det är svårt att läsa in sig om man kommit snett, jag var länge ganska orolig att jag inte skulle kunna läsa in mig efter att jag tappat kartkontakten en liten stund till K5, där såg det mesta likadant ut. Sedan är det öppet på vissa partier, men då måste man hålla en god riktning och som du säger vara väldigt noggrann in i de mer detaljerade partierna. Denna typ av tempoväxlingsorientering tyckte jag var väldigt spännande, bland annat eftersom vi inte har alltför mycket av det hemma i Stockholm!
Lägg till kommentar
Spara
 
JWOC Long (2015-07-09) JWOC Long (2015-07-09)