Långdistans Getaren Södra (JWOC Long Simulation) (2016-11-27)
Kategori: Träning
Karta/område: Getaren Södra
Arrangör: Flavio Poltéra
Land: Sverige
Sträcka: 11.51 km
Tid: 69:55
Flavio hade fixat en relevant träning för en långdistans som man skulle kunna möta på JVM. Uppvärmningskarta, definition, landslagskläder och en bana som visade sig ha rätt så internationell prägel, med lite enklare punkter och med mer vägvalstänk, dessutom rätt så många kontroller vilket det ofta är. Inget utsatt tyvärr och förhoppningsvis inte så relevant väder då det nu var runt 0 grader och mycket blåsigt, som tur var ingen snö på marken ännu.

Hittade inte stigen från vägen och sprang lite fel till startpunkten. Lite svajigt i början, lite stressat där. Bestämde mig sent om vilken väg jag skulle ta ut från K5 även om jag hade bestämt vägvalet i stort. Osäker vid K6-K8, kanske mest beroende på att det var smått och inte superbra utskrift i 1:15 000. Snett både till K9 och K10, klantigt! Bra parti K10-K17, noggrann i passagerna och bra genomförande. Var sedan inte tillräckligt noggrann vid K18 vilket innebar en mispunch på något jag tyckte såg ut som en brant. Osäker på K23, hade behövts en skärm där. Riktigt risig terräng på slutet i ett uppväxande grönområde från K23.

Kände mig ganska stark hela vägen men hade velat trycka på lite mer, tyckte jag låg i bra men kände efteråt att jag troligen kunde pushat mer i partier. Är nöjd med vägvalen men ser att jag måste vara mer noggrann med riktningen och inte slarva med kartläsningen fast det är svårläst i 1:15 000! Har 229 dagar på mig att träna upp dessa delar till JVM-långdistansen...
Dölj kommentarer (1)
Fredrik Eggöy Markhester : Vore kul att springa med som skugga på något riktigt träningspass med dig.
Få känna på vilken fart du som gäller :-)
/Fredrik
Lägg till kommentar
Spara
 
Långdistans Getaren Södra (JWOC Long Simulation) (2016-11-27) Långdistans Getaren Södra (JWOC Long Simulation) (2016-11-27)