Mila Stockholm by Night #1, Herrar (2018-11-14)
Kategori: Träning
Karta/område: Mörtsjön-Solbacken
Arrangör: OK Södertörn
Land: Sverige
Distans: Masstart, gafflad, natt
Sträcka: 8,8 km
Sträcka: 10.22 km
Tid: 61:07
Första Mila by Night, taggad! Kul att köra i hemmaskog med så många med! Första högintensiva passet sen ultralång-SM efter en vilovecka.

Bra tempo från start men kunde ligga med. Fick K1 först och gick lite ensam mot K2, så att jag fick för många raviner upp och ned till kontrollen. Hamnade en bit bak vid K2 (hade tappat till 26 s efter) så tryckte rejält de kommande kontrollerna för att komma ikapp. Såg Gustav Bergman in mot K6 och hade inte helt koll på orienteringen själv. Kändes som att vi gick för långt, vilket vi gjorde. Ca 1:20 min bom, och var tydligen tre stycken som fick den snabbare och gick loss. Låg i tät för vår klunga från K7 till K11 där vi kom ikapp Runesson och de två andra som gått loss. Skönt! Låg med Gustav bra in mot K12 och K13, och eget genom det gröna till K14. Blev en liten lucka ner från K14 till Gustav och Victor Imark. Fortsatte vara en liten lucka till K15 och K16. Satsade på rakt på till K17 men upptäckte att det var staket och containrar uppe på grusplanen. Kanske borde vetat det eftersom jag bor så nära men länge sen jag var uppe där. När jag sprungit runt det första staketet borde jag ha tagit vägen runt men stod fast vid mitt vägval och fick springa i en gräskant bredvid ett staket och halkade ner för tidigt i sluttningen. Tappade nog 30-45 s på det och de andra var för långt före. Kom ikapp Oscar Björck vid sista kontrollen men tog lite sämre stråk ut till ängen och tappade honom också. 5:a i mål.

Surt att tappa på slutet på det sättet men ändå en mycket bra träning och nöjd med loppet förutom slutet och misstaget till K6. Växte fram lite magont under loppet och mådde riktigt dåligt på kvällen men repade mig till morgonen.
Visa kommentarer (0)
 
Mila Stockholm by Night #1, Herrar (2018-11-14) Mila Stockholm by Night #1, Herrar (2018-11-14)