JVM 2014 Medel final (2014-07-26)
Kategori: Tävling
Karta/område: Zheleznica south
Arrangör: JWOC 2014
Land: Bulgarien
Distans: 3,8 km
När dagen för medelfinalen kom hade jag en bra känsla, det kändes som att det skulle gå bra! Planen var att jag skulle göra som på kvalet med skillnaden att jag skulle springa på där det gick. Det visade sig direkt att det var en dålig plan, för jag var ganska taggad vid start och lite för nonchalant mot den stora utmaningen som väntade. Alla kontroller var svåra, och de i början var extra svåra!

Det började med att jag tappade att hela tiden veta var jag är strax efter startpunkten och bommade ettan med ca minuten. Sedan bommade jag även fyran med över två minuter, även där för att jag hade för bråttom. Efter det gick jag på en nit till femman också där jag blev stressad och stannade för tidigt, för att sedan komma för långt till höger på den långa sträckan till kontroll 6. Efter det lyckades jag skärpa mig hyfsat och gjorde endast ett litet misstag till kontroll 11.

Medeldistansen var väldigt svår och från loppet har jag lärt mig mycket! Jag hade inte alls behövt springa något fortare i finalen, det var orienteringen som borde satt farten! Till nästa gång ska jag ha med mig ett större lugn och mer fokus. Att jag ändå hamnade så bra som på 20:e plats trots alla dessa misstag visar hur svårt det var. Även vinnarna gjorde misstag, men det var den som höll ihop det bäst som vann!
Visa kommentarer (0)
 
JVM 2014 Medel final (2014-07-26)