JWOC Relay leg 2 (2016-07-15)
Kategori: Tävling
Karta/område: Tarasp
Arrangör: JWOC/SOW 2016 Engadin St. Moritz
Land: Schweiz
Distans: Stafett
Sträcka: 5,3 km
Sträcka: 5.57 km
Tid: 32:48
Den avslutande stafetten på JVM i lag med Anton på första sträckan och Isac på sista, jag fick springa andra. Anton gjorde ett lopp som han inte var jättenöjd med, men jag hade ett kul utgångsläge att jaga på min andra sträcka, 3 min efter täten. Kom ganska tidigt ikapp andra löpare vilket var skönt och tyckte jag kunde hålla ett bra tempo och orientera stabilt. Tog ikapp ganska mycket i början men hade ju kort gaffel både på K1 och K3.

Hade bestämt mig för att detta skulle bli ett bra lopp så hade bra mentalt fokus. Hade bra kontroll under den svåra sluttningsdelen och sedan satt genomförandet bra. Riktigt fin alp-racerterräng med gräs i botten, galet fint var det! Kom ikapp en del löpare mot K9 och kom ikapp Simon Imark mot K10. Blev trött mot slutet och fick släppa om honom uppför där han var riktigt stark, orkade inte riktigt. Kom ikapp lite efter K16 där jag kunde kräma på lite tryck i benen på toppen av backen och ner mot växling, 5 s efter Simon i mål. Växlade ut Isac som 7:e man (4:a i officiella resultaten utan andralag), 2 min efter täten. Dessutom snabbast på sträckan, men hade ju kort gaffel i början!

Riktigt härligt att komma i mål och få den där ryggdunken av coach Mats Troeng, kändes verkligen som en revansch efter den oerhörda besvikelsen dagen innan. Riktigt kul att ha Isac på sista sträckan sen som sprang riktigt bra och förde oss till ett silver. Härligt att få åka hem med medalj från även detta JVM!
Visa kommentarer (0)
 
JWOC Relay leg 2 (2016-07-15) JWOC Relay leg 2 (2016-07-15)