O-ringen 2017 etapp 1, H20E (2017-07-23)
Kategori: Tävling
Karta/område: Ulvhöjden
Arrangör: O-ringen
Land: Sverige
Distans: Lång
Sträcka: 10110 m
Sträcka: 11.24 km
Tid: 63:07
Hade läst och hört innan att det skulle vara snabblöpt, så startade i ett hårt tempo och fick de två första kontrollerna bra. Gjorde ett litet kartstopp och bestämde vägval till K3, men var nog lite väl snabb iväg för missade att vara noggrann med att bestämma inledningen på sträckan och stack iväg nedför sluttningen. Riktigt dålig utgång där jag missade stigen och sedan genade och missade vätskan med bara några meter, vilket visade sig vara ett väldigt dumt val senare på banan! Följde sedan inte planen att gå i kanten av mossarna utan sprang i sluttning där det var riktigt tungt, troligtvis inte så långsamt men dumt att inte spara lite mer kraft. Kände när jag var längst bort vid K3 att det var klart tyngre i marken än vad jag trodde och att det började bli tungt i värmen med gassande sol. Dumt vägval till K5 där jag korsade mossen, jag som inte är bra på att springa i mosse. Känns som ett okej vägval i stort till K6 men skulle rundat lite mer för att få stig och en enklare ingång, tappade kanske 30 s på att gå till fel sänka där. Ser efteråt på sträcktiderna att jag började tappa i fart runt K8 för att jag blev så trött. Gjorde en liten krok på 10-15 s på K9 där jag försökte hänga med i Herman Ryen Martinsens tempo som jag kommit ikapp, men vi körde olika vägval sen. Rätt så bra in i mål men blev riktigt trött.

Orkade knappt ta mig ut ur måltältet efter målgång, var tvungen att stanna och lägga mig ner flera gånger på vägen ut ur tältet. Var väldigt bra att jag fick hjälp med vatten och socker för att ta mig därifrån. Gick ut alldeles för hårt och fick min första vätska på väg mot K10, vilket var alldeles för sent i loppet i den värmen.

Inte så nöjd med hur jag lade upp loppet men väldigt nöjd med att jag kämpade hela vägen i mål trots att jag blev så trött. Genomförde dåligt på några ställen men överlag okej tekniskt. Bara 58 s efter Simon Imark på en tredje plats så en stabil inledning på O-ringen.
Visa kommentarer (0)
 
O-ringen 2017 etapp 1, H20E (2017-07-23) O-ringen 2017 etapp 1, H20E (2017-07-23)