SM Sprint, final, H21 A-final (2018-06-02)
Kategori: Tävling
Karta/område: Friaredalen N
Arrangör: OK Gränsen/IK Hakarpspojkarna/Jönköpings OK
Land: Sverige
Distans: Sprint
Sträcka: 2890 m
Sträcka: 4.28 km
Tid: 16:47
Hade klarat målet om att ta mig till final så nu var det bara att göra så bra som jag kunde. Benen kändes brutalt stumma efter kvalet med all nedför som var där, men fick lite tid att vila dem och fick igång dem okej till finalen.

Började aggressivt men tog fel vägval till K3, skulle sprungit norrut runt. Tappade ca 15 m och därför kanske 5 s, så inte så mycket. Såg sen inte passagen som var klart närmare strax höger om strecket till K7. Den är tydligt ritad så fattar inte hur jag kunde missa den. Tänkte att vägvalet till K7 var höger eller vänster långt runt, så valde vänster, tillbaka samma väg. Tappade närmare 25 s där så riktigt dåligt. Över halva startfältet missade passagen, vilket var oväntat. Tog flera bra vägval sen men lite osäker på K12. K14 och K16 var det lite kortare att gå höger på båda. Blev ganska trött strax innan varvningen och hade det tufft på andra varvet i värmen. Sprang lite för långsamt för att det skulle bli så svårt och hade läst in det mesta.

Bra och rättvis bana, helt klart SM-värdig. Med nuvarande form hade det dock passat mig med ännu klurigare efter varvningen men det var bra med variationerna. Efter vinterns benhinneproblem är jag väldigt glad att jag kunde springa två lopp på hårt underlag på en dag, kändes extremt långt bort när det var som värst vid nyår. Kul att komma topp 30 på mitt första SM som senior!
Visa kommentarer (0)
 
SM Sprint, final, H21 A-final (2018-06-02) SM Sprint, final, H21 A-final (2018-06-02)