O-Ringen etapp 4, lång, H21E (2018-07-26)
Kategori: Tävling
Karta/område: Backsjö
Arrangör: O-Ringen
Land: Sverige
Distans: Lång
Sträcka: 11 870 m
Sträcka: 13.49 km
Tid: 85:53
Hade läst att det här skulle bli den tuffaste etappen men när jag sprang i början så tyckte jag att den kändes helt okej och inte alltför jobbigt. Lite slarvig riktning mot K2 men annars stabilt fram till K8. Hade bra kontroll på loppet även om jag slarvade lite på några ställen. Mot K9 visste jag inte att jag gick så långt höger men jag kunde rätta upp det i sluttningen. Tappade en del på sträckan men fortfarande en okej känsla. Mot K10 vet jag dock inte vad jag fick för mig, blev rädd för svårigheten och slutade orientera noggrant. Gick 1 min, riktigt onödigt!

Mot K12 hade jag svårt att välja vägval men tog nog ett helt okej, kanske lite väl tufft med backen upp på Visarberget. Blev rejält trött under sträckan och fick sen slita oerhört. Nu förstod jag vad som menades med tuffaste etappen! Orkade inte ens orientera längre och kände att jag var riktigt illa ute. Kollade på en annan kontroll vid K12 och till K13 och kände att det mycket väl kunde gå hur mycket tid som helst till K14. Såg inte ens det rimliga rakt-på alternativet utan fick för mig att följa höjdkanten. Tittade på en kontroll vid en annan brant innan K14 men fick ändå känslan av att den är längre fram, sluttningen hade ju inte börjat luta åt andra hållet än. Fick den mirakulöst nog genom att jag hade haft någon slags koll på kompassen och vilken höjd jag låg på även om jag knappt orkade orientera längre. Gick bra ner till K15 men svajade lite på K16 och hade riktigt dålig koll in mot K17. Väldigt trött i mål!

Bra början av loppet men katastrofal avslutning! Måste lägga upp loppet bättre för att orka, och träna mer för att orka bättre. Såhär kan jag inte hålla på, även om det gick hyfsat den här gången och jag klarade mig undan några större tabbar.
Visa kommentarer (0)
 
O-Ringen etapp 4, lång, H21E (2018-07-26) O-Ringen etapp 4, lång, H21E (2018-07-26)