SM Lång, H21 A-final (2018-09-09)
Kategori: Tävling
Karta/område: Hok
Arrangör: IK Hakarpspojkarna
Land: Sverige
Distans: Lång
Sträcka: 15 370 m
Sträcka: 17.19 km
Tid: 125:15
Kändes bra efter att ha gått bra på kvalet. Hade respekt för distansen men tänkte att jag borde kunna hålla en okej fart. Kände att det skulle bli tufft redan från start när jag hamnade i ett kärr ner till midjan, och kroppen inte riktigt var så rapp. Inledde med flera dåliga sträckor, låg efter i framförhållningen och tog dåliga vägval. Dessutom 20 s bom till K4 och 20 s på K6 när jag läste i förväg på långsträckan och tappade riktningen. Hade nog kunnat göra långsträckan till K7 bättre genom att ta något snällare vägval, kanske vänster på väg. Kom in i loppet där och genomförde sträckorna som jag tänkt, men skulle nog kunnat ta några bättre vägval. Funderade på runt höger till K9 men valde bort det. K14 tappade jag en hel del på rakt, och K16 skulle nog höger varit bättre trots stigningen på slutet. Hade en bra startposition efter ett bra kval så blev ikappsprungen av flera löpare med många minuter, men blev inte stressad av det och försökte inte hänga på.

Kändes som att jag kunde hålla ungefär samma tempo hela loppet även om det inte var så snabbt. Kul att kunna hålla i även i slutet även om jag fick kramp i båda baklåren på slutet in mot K18. Mot K19 gick jag rakt mot kontrollen men det var väldigt tätt och fick inte riktigt tag på punkthöjden. Måste varit väldigt väldigt nära, men tyvärr gick det 1:20 min där. Tråkigt misstag att avsluta banan med.

Den tuffaste banan jag sprungit, så det var en extrem utmaning! Inte helt nöjd med mitt genomförande men en väldigt bra erfarenhet att ha med mig. Kul att ha klarat av och ändå på ett okej sätt. 26:e plats är helt okej!
Visa kommentarer (0)
 
SM Lång, H21 A-final (2018-09-09) SM Lång, H21 A-final (2018-09-09)